Dry Needling afgerond!

Rob de Vries en Wonne Back hebben beide de opleiding Dry Needling afgerond!

Dry Needling is een relatief nieuwe vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten.
Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.
Deze spieren zijn vaak verantwoordelijk voor diffuse, zeurende en doffe pijnen met een kenmerkende uitstraling.
Met een (acupunctuur)naald worden deze “triggerpoints” aangeprikt met als doel een reflexmatige ontspanning te bereiken. De methode is in combinatie met oefentherapie snel, effectief en veelbelovend.
Er zijn vaak spectaculaire resultaten in slechts weinig behandelsessies.

Triggerpoints zijn bij iedereen latent aanwezig en worden actief in bepaalde situaties. Actieve triggerpoints kunnen dan spontaan klachten met uitstralende pijn geven.
Risicofactoren die bij het ontstaan van deze klachten een rol kunnen spelen zijn te vinden bij trauma’s, postoperatieve situaties, surmenage, weefselschade en bij diverse aandoeningen als bijvoorbeeld een (oude) hernia.
Daarnaast kunnen er factoren aanwezig zijn die voorkomen dat het lichaam een bepaald klachtenpatroon zelf corrigeert. Mechanisch ligt dat bijvoorbeeld in de sfeer van houdingsveranderingen, maar ook voeding, psychologische factoren, infecties en gewrichtsdysfuncties kunnen daarbij een rol spelen.

Adresgegevens

Waterland Fysiotherapie
Flevostraat 56
1442 PZ Purmerend
1ste verdieping

Tel. 0299-413171
info@waterlandfysiotherapie.nl

Openingstijden
Maandag 08:00-21:00
Dinsdag 08:00-21:30
Woensdag 08:00-21:00
Donderdag 08:00-21:30
Vrijdag 08:00-18:00
Zaterdag 09:00-13:00
Zondag gesloten