Opleiding: Behandeling van hoofdpijn

The Role of C0-C3 Segmental Dysfunction in Primary Headache

Onlangs heeft Rob de Vries in Braintree, Engeland een opleiding gevolgd voor het behandelen van hoofdpijnklachten.

Binnen de medische wereld is inmiddels bekend dat wellicht de belangrijkste overeenkomst bij de meeste vormen van hoofdpijn wordt gevormd door een overprikkeling van een bepaald deel van de hersenen, het “nucleus trigeminus complex”. Doordat dit deel van de hersenen is overprikkeld, veranderen normale prikkels voor het hoofd in pijnlijke prikkels en ervaart de patient hoofdpijn.
Gerichte pijnmedicatie vermindert deze overprikkeling, zodat de patient uiteindelijk minder hoofdpijnklachten heeft. Het gaat echter bij veel pijnverminderende geneesmiddelen om (soms zeer) zware medicatie met vaak veel bijwerkingen. Een van nadelen kan zelfs zijn hoofdpijn als gevolg van pijnmedicatie (“medicinale hoofdpijn”)!

Het bovengenoemde deel van de hersenen, is verbonden met de bovenste drie nekwervels. Dean Watson, een fysiotherapeut uit Australie, die al ruim 20 jaar met uitsluitend hoofdpijnpatienten werkt, heeft onderzocht of het mogelijk is om de overgevoeligheid van het trigeminus complex te beinvloeden middels het behandelen van deze nekwervels. Dit blijkt inderdaad mogelijk en hij heeft dit kunnen bewijzen door het meten van de activiteit van het trigeminus complex voor en na zijn behandeling van de nek. Met het verminderen van deze activiteit vermindert ook de hoofdpijn!

Het blijkt dat door het behandelen van de nek middels deze methode, veruit de meeste hoofdpijnklachten fors kunnen worden verminderd of zelfs kunnen worden genezen.

Inmiddels geeft Dean Watson over hele wereld cursussen in zijn techniek van het behandelen van de nek en dus de hoofdpijn.
Rob heeft de cursus met succes afgerond en is nu in staat om de meeste vormen van hoofdpijn te behandelen.

Adresgegevens

Waterland Fysiotherapie
Flevostraat 56
1442 PZ Purmerend
1ste verdieping

Tel. 0299-413171
info@waterlandfysiotherapie.nl

Openingstijden
Maandag 08:00-21:00
Dinsdag 08:00-21:30
Woensdag 08:00-21:00
Donderdag 08:00-21:30
Vrijdag 08:00-18:00
Zaterdag 09:00-13:00
Zondag gesloten